top of page

5 Adımda Cilt Bakım Rutini

Vücuttaki genel sağlığının en önemli göstergelerinden birisi de sağlıklı ve nemli bir cilttir. Çevresel ve genetik faktörler cilt yapısının üzerinde etkisini oldukça fazla göstermektedir. Sağlıklı bir cilt çoğunlukla parlak, nemli ve pürüzsüz bir görünüme sahiptir. Cilde yapılan bakım ne kadar doğruysa, parlaklığı ve sağlıklı görünümü o kadar belli olur. Bunun yanı sıra, düzenli ve sağlıklı bir yaşam, cildin yaşlanma süresini geciktirir ve oluşabilecek birçok cilt probleminin de önüne geçer. Bu yazımızda günlük olarak 5 adımda yapmanız gereken cilt rutininden bahsedeceğiz. Keyifli okumalar.


1- Cilt Temizliği: Cilt tipinize uygun olan yüz temizleme ürünleri, nemli bir cilt için olmazsa olmazlardan biridir... Cilt temizleme uygulamasını sadece makyajlı olduğunuz zamanlar yapmanız gerektiğini düşünmeyin. Makyaj yapmadığınız günlerde de uyku sürecine girmeden önce mutlaka yüzünüzü cilt tipinize uygun ürünlerle temizleyin.


2- Cildi Nemlendirmek: Soğuk ve rüzgarlı hava ciltteki kurulukları tetikler ve pul pul dökülmelere neden olur. Özellikle kış aylarında vücudunuz, yüzünüz ve ellerinizin, düşmekte olan hava sıcaklıklarına karşı savunmasız kalmaması için cildinize uygun nemlendiriciler edinerek nazik masaj uygulamaları yapmayı unutmayın. Zeytinyağı, avokado ve okaliptüs yağı gibi cildinizi besleyerek nemlendirecek yağları tercih edebilirsiniz.

3- Sıvı Tüketimi: Bol bol su tüketin. Sade sudan sıkılıyorsanız suyunuzun içine salatalık, limon ve nane yaprakları atmayı deneyin. Bitki çaylarının cildinize olan faydasını es geçmeyin. Aynı zamanda sade sodanın da cilt elastikiyetini artırmak için olan önemini göz ardı etmeyin.


4- Antioksidan Tüketimi: Beslenme alışkanlıklarınız cilt sağlığınız için oldukça önemlidir. Cildinize nem verecek badem, avokado, semizotu gibi Omega-3 bakımından zenginleşmiş yiyecekleri ve bitkisel protein içeren besinleri tüketin. Antioksidan barındıran ve cildinizi sağlığına kavuşturacak olan taze sebze ve meyveleri hiçbir öğününüzden eksik etmeyin.


5- Kolajen Takviyesi: Uzmanlar, 25 yaşını geçmiş her bireyin düzenli olarak kolajen takviyesi kullanmasını tavsiye ediyor. Katkı maddelerinden, tatlandırıcıdan, şekerden uzak olan temiz içerikli kolajen takviyesi tüketimi ile bedeninize ve cildinize iyilik yapabilirsiniz.

26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page