top of page

Balık Kolajeni Hangi Balıklardan Üretilir?

Kolajen, vücudun doğumdan ölüme dek ürettiği bir proteindir. Ancak 25’li yaşlardan itibaren bu üretim azalmaktadır ve kişiler kolajen takviyesi kullanmayı tercih etmektedir. Tam da bu noktada kişilerin zihninde birçok soru işareti doğmaktadır.

Kolajenin birçok çeşidi vardır. İlk ayrım, özel bir amino asit profiline sahip olan kolajen proteini takviye amacıyla üretilmek istendiğinde yalnızca hayvansal kaynaklardan elde edilmesi ile başlar. Genel olarak sığır, balık ve tavuk yan ürünlerinden (bağ doku, kıkırdak, deri vb.) elde edilen kolajen, çeşitli formlarda ve değerlerde üretilebilen bir proteindir.



Balık kolajeni, diğer çeşitlere oranla daha çok tavsiye edilmektedir. Balık kolajeni, balığın pullarından elde edilmektedir. Bu balıklar; somon, orkinez, morina, turna, mercan gibi pullu balıklardır. Birçok kolajen firması ana madde olan balığın çeşidini kullanıcıları ile paylaşmamaktadır. Bu da kullanıcılar için büyük bir soru işareti yaratmaktadır.


Balık kolajeninde sıklıkla kullanılan 2 balık cinsi somon ve morina balıklarıdır. Yapılan bazı araştırmalarda morina balığı kolajeninin emilim açısından daha sağlıklı olduğu belirtilmiştir. Somon balığı birçok işlem için tesislerde üretilmesi nedeniyle birkaç yıl önceki verimini kaybetmiş durumdadır. Bu nedenle morina balığı kaynaklı kolajenler, diğer balıklardan üretilen kolajenlere oranla daha yararlıdır.

733 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page