top of page

Balık Kolajenleri Omega-3 Kaynağı mıdır?

Sektörde balık kolajeni takviyesi satan birçok markanın reklamını yaptığı “Balık kolajeni Omega-3 kaynağıdır.” Sözüne, bir balık kolajeni markası olarak cevap veriyoruz; balık kolajenleri omega-3 kaynağı değildir.


Kolajen kavramı içeriğinde sadece ve sadece vücut için en önemli yapı taşlarından biri olan kolajen proteinini karşılar. Ürünün içeriğine C Vitamini eklenebilir, bakır eklenebilir, çinko eklenebilir. Bu, kolajenin bu maddeleri içerdiğini göstermez, ürünün bu maddeleri içerdiğini gösterir. Dolayısıyla ürün paket içeriğine baktığınızda Omega-3 takviyesinin de eklendiğini görüyorsanız evet, o ürün Omega-3 kaynağı olabilir. Fakat paket içeriğinde Omega-3 takviyesi yoksa, üründeki kolajen balık kaynaklı olduğu için omega-3 içerdiği anlamına gelmemektedir.

Kolajen insan yaşamı için vazgeçilmez bir maddedir. İnsan vücudunda kolajen, 25 yaşı geçtikten itibaren azalmaya başlar ve dolayısıyla dışarıdan takviye olarak desteklenmesi gerekmektedir. Ancak bu konuda doğru kolajen takviyesi tercihi çok önemlidir. Markanın size söylediği söylemler dışında muhakkak sizlerin de paket içeriğine bakmanız gerekmektedir. İçeriğinde tatlandırıcı, şeker ve koruyucu madde olan daha doğrusu “doğal” olan maddeler dışında bir madde bulunduruyorsa ürünü kullanmamanız, doktorunuzun tavsiyesi ile en doğal kolajeni kullanmanız gerekir.

397 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page