top of page

Balık ve Saç-Cilt Sağlığı İlişkisi

Balık kaliteli bir protein kaynağı olmasının yanı sıra içerdiği omega-3 yağ asitleri sayesinde sağlıklı bir cilt için mutlaka düzenli tüketilmesi gerekiyor. Protein içeriği nedeniyle cilde esneklik veren kolajen yapımını destekliyor, kırışıklıkların azalmasına yardım ediyor ve güneşin zararlı etkilerine karşı koruyor. Omega-3 cildin kalınlaşması, yumuşaması ve esnemesi için faydalıdır. Eksikliği ciltte kuruluğa neden olabiliyor. Sağlıklı bir cilt için mevsim balıklarını haftada 2-3 kez tüketmek faydalı olacaktır. Cilt ve saç sağlığında büyük önem taşıyan Omega-3 yağı saçların sağlıklı olmasını sağlarken cilt hastalıklarından birçoğuna yakalanma riskini azaltıyor.

Naturalift balık kolajeni tüketerek vücudunuza hem kolajen takviyesi hem de hyalüronik asit takviyesi alabilir ve böylelikle hem cildinizi hem de saçınızı besleyebilirsiniz.


Hatırlatmak isteriz ki saç dökülmelerinin tek sebebi balık tüketmemek ya da kolajen eksikliği değildir. Saç dökülmelerinizi tamamen durdurmak için kolajen takviyesine başladığınızda olumlu sonuç alamazsanız bu takviyenin işe yaramaması demek değildir. Saç dökülmesinin birçok sebebi olabilmektedir, bunların en bilineni de stres durumudur. Böyle bir durumda mutlaka bir doktora danışmanızı tavsiye ederiz.

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page