top of page

Basit Adımlarla Cildini Genç Tut!

İnsan vücudunun en büyük organı olan cilt çok önemli bir işleve sahiptir. Vücudunuzu mikroplardan ve hatta güneşten gelen radyasyon gibi sağlığınıza zarar verebilecek dış etkenlerden koruyan su geçirmez bir kalkandır. Ancak cilt tehlikeye girdiğinde, sayısız soruna ve cilt rahatsızlığına yol açılabilir.


Sağlıklı bir cildin tanımı; renk tonu eşit, sıkı, nemlendirilmiş, dış etkenlere toleranslı ve en önemlisi hastalıksız pürüzsüz bir cilttir. Yaşınız, cinsiyetiniz veya cilt tipiniz ne olursa olsun cilt bakımı yolculuğunuzda, optimum cilt sağlığına ulaşmanıza yardımcı olacak aşağıdaki maddeleri düşünün:


*Cilt bariyeri tehlikeye girdiğinde, bu cilt hassasiyetine, kuruluğa, akneye ve diğer cilt enfeksiyonlarına yol açabilir. Onarıcı teknolojiler ve bileşenler içeren bir cilt ürünün kullanılması, genel cilt bariyeri işlevine yardımcı olacaktır.


*Cildi uyandırın! Retinoik asit (veya alternatif olarak retinol) kullanarak, kolajen ve elastin sağlığını geliştirebilir ve ayrıca cilde genel restorasyon faydaları sağlayabilirsiniz.

*Düzenli egzersiz yapan ve sağlıklı bir diyet uygulayan kişiler daha hızlı iyileşir ve genel olarak daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olur. Bu etmenler sağlıklı ve genç cilt için gereklidir.


*Aşırı sebum, akne, rosacea ve sebum kaynaklı iltihaplanma gibi birçok cilt bozukluğunun altında yatan neden olabilir. Yüzey sebumunu en aza indirerek kızarıklığı yatıştırabilir ve genel cilt sağlığını destekleyebilirsiniz.


*Tedavi başarısızlığı genellikle cildin topikal ürünlere karşı toleranslı ve dirençli hale gelmesinden kaynaklanır. Hidrokinon gibi tıbbi olarak verilen ürünler, bundan kaçınmak için kısa süreli kullanımla sınırlandırılmalıdır.


*Yerel market veya mağazada bulduğunuz geleneksel nemlendiriciler, yalnızca kısa süreli rahatlık sağladıkları ve cildi bağımlı hale getirdikleri için yarardan çok zarara neden olabilir. "İşlevsel nemlendiricileri" tercih etmek, cildi içeriden nemlendirir ve reaksiyonların ve tahrişin şiddetini azaltır.


*Güneş hasarı sadece cilt kanseri gibi cilt hastalıklarına neden olmaz, aynı zamanda cildin canlılığını azaltır ve kronik iltihaplanmaya neden olur. Güneşten korunma cilt sağlığı için çok önemlidir.


Bu 7 ilke, geleneksel cilt bakımı yaklaşımının ötesine geçer ve yaşam boyu sağlıklı cildi korumak için daha bütünsel bir yaklaşım sağlar. Cilt sağlığı yolculuğunuza başlamaya hazırsanız, cildinize özel optimize edilmiş bir protokol için yakınınızdaki bir uzmana danışın.

27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page