top of page

Cildini Kışa Hazırla!

Güneş ışınları yalnızca yazın değil, kışın da büyük bir tehdit. Bulutlu havalarda dahi UV ışınlara maruz kalındığını inkar etmeyerek, soğuğu ve rüzgarı da hesaba katarak cilt bakım rutinlerini değiştirmek gerekebilir. Bu yazımızda kış mevsiminde cildinizi korumak için gerekli bazı bilgiler vereceğiz.


1- Bakım Rutininizde Mevsimsel Bir Değişiklik Yapın!

Nasıl ki yazın ince, kışın kalın giyiniyorsanız cildiniz için de kış aylarında farklı ürünler kullanmalısınız. Özellikle soğuk havalarda cildin maruz kalacağı rüzgar hasarını hesaplayıp, güçlü nemlendirici kremler kullanmaya özen göstermelisiniz.


2- Su ve Omega-3 Her Daim Önemli!

Yine sadece yazın yapılması gerektiği düşünülen bir yanlış: bol su içmek! Su vücut için gerçek bir şifa kaynağıdır. Su içme alışkanlığını sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da korumalısınız. Cilt güzelliğiniz adına, su içmek için susamayı beklememeniz gerekir! Ayrıca düzenli Omega-3 desteği de gözle görülür bir değişiklik yaratacaktır. Somon ve ceviz yemeyi ihmal etmeyin!

3- Cilt Temizliği!

Cilt temizliği de yine yaz-kış demeden dikkat edilmesi gereken rutin alışkanlıklardan biri olmalıdır. Cildi devamlı temiz tutarak siyah nokta ve sivilce gibi problemleri engelleyebilirsiniz. Özellikle kış aylarında sobalardan/egzozlardan çıkan kirli havalar ile cilt direkt olarak temas eder. Büyük şehirlerde yaşayan insanların yorgun ciltlerini her gece uyumadan önce güzelce temizlemesi gereklidir.


4- Sıcak Duş Tehlikesi!

Hava soğumaya başladığı için evde sıcak bir banyo fikri size muhteşem gelecek, biliyoruz! Ancak bu zihnen inanılmaz rahatlatıcı olsa da cilt için pek de sağlıklı değil. Duşta geçirdiğiniz ortalama 10. dakikadan itibaren bu hoş sıcaklık ciltteki lipit tabakayı ele geçirir. Cildinizdeki doğal yağ tabakasını yok eden sıcak su cilt kuruluğuna sebebiyet verecektir.


5- Sıvı Kolajen Takviyesi!

Yine yaz-kış demeden aynı önemle dikkat etmeniz gereken bir detay da cildinizdeki kolajen miktarınız olacaktır. Her sene %1 (menapoz döneminde %2) oranında kaybedilen kolajen cilt kırışıklıklarının, elastikiyet kaybının ve cilt kuruluğunun başlıca sebebidir. Türkiye’deki ilk ve tek morina balığı kolajeni takviyesi olan Naturalift içilebilir kolajen takviyesi ile cildinize destek olabilirsiniz.

36 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page