top of page

Cilt Bakımında Doğru Bilinen Yanlışlar

Tüketilen besinlerden, maruz kalınan havanın kalitesizliğinden ve daha birçok sebepten dolayı cilt fazla yorulup, olması gereken biyolojik yaşından geriye çekiliyor. Günümüzde oluşan ekolojik dengenin bozulmaya başlayışı ile oluşan hava kirliliği, cilt gözeneklerinin tıkanmasına sebep olurken cildin daha soluk, cansız, akne gibi problemlere maruz kalmasına yol açıyor. Yapacağınız düzenli bakımlarla cildinize nefes aldırabilir, mevcut cilt yaşını koruyabilir veya olduğundan çok daha kaliteli bir cilt dokusuna ve görüntüsüne sahip olabilirsiniz.


Bunu nasıl sağlayacağım diye araştırmalar yaparken birçok yanlış bilgiye ulaşabilirsiniz. Şimdi sizlere cilt bakımı hakkında sürekli duyduğunuz mitlerden bahsedeceğiz.


Banyo esnasında yüzünüzü keseleyin.

Bu, yapmamanız gereken şeylerin başında geliyor. Cilde sert bir şekilde fiziksel baskı uygulamak cilt için en tehlikeli durumlardan biridir. Cildiniz tahriş olabilir ve bunu kolay bir şekilde atlatamayabilir.

Yüzü sadece su ile yıkamak temizlenmesi için yeterlidir.

Yüzün yalnızca su ile durulanması temizlik için yeterli değildir. Su, elbette temizliğin bir parçası olsa da cilt yapınıza uygun bir temizleme jeli, temizleme köpüğü ya da peeling gibi size uygun ürünler kullanarak cilt temizliğini tamamlamalısınız.


Bebekler için üretilen ürünler cilt için en zararsız ürünlerdir.

Bebek bakım ürünlerinin cilt ve vücut temizliğinde kullanılması oldukça yanlıştır. Bu ürünler bebekler için özel olarak tasarlanmış ve buna uygun pH değerlerine sahip ürünlerdir. Her yaş döneminin pH ihtiyaçları farklıdır.


Cilde yalnızca yazın güneş kremi sürülse yeter.

Güneş kremlerini hem yaz hem de kış mevsiminde kullanmalısınız. Yaz mevsiminde güneşe daha çok maruz kaldığınız için daha sık uygulama gerekebilir. Ancak hava kapalı olduğunda dahi güneş kremi sürmeden dışarı çıkmamalısınız.

38 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page