top of page

Cilt Elastikiyeti Nedir, Neden Önemlidir?

Cilt elastikiyeti cildin esneme yeteneğidir. Yani buruşan cildin orijinal haline en kısa zamanda gelebilme yeteneği de denilebilir. Orijinal haline gelme süresi de cildin elastikiyet kalitesini göstermektedir. Genç cilt çok elastiktir. Ancak zamanla cildin sıkılığını ve gücünü veren kolajen lifleri ile elastikiyeti veren elastin lifleri gevşer ve daha az organize olur. Sonuç olarak da cilt sarkmaya başlar. Cilt ve kas arasındaki yağ dokusunun kaybı ise epidermis ve dermisin incelmesine neden olur. Bu da elastikiyeti olumsuz etkiler.

Kolajen ise vücut tarafından üretilen yapısal bir proteindir. Bu değerli protein ve elastin gibi diğer proteinler genç ciltlerde daha fazla bulunur. Bu nedenle de çocuk ve gençlerin cildi pürüzsüz ve parlaktır. Kolajen, cilde güç, pürüzsüzlük, esneklik ve elastikiyet kazandırmak için çalışır. Her ne kadar gençlerde daha fazla olsa da, aslında yaşadığımız süre boyunca vücudumuz kolajen üretir. Fakat yaşlandıkça bu üretim azalır ve bu sebeple ciltte kırışıklıklar ile sarkmalar meydana gelir.


Ciltteki elastikiyeti artırmak için koyu yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı meyveler & kırmızı sebzeler, C Vitamini, Omega-3 yağ asitleri, avokado Yağı, A vitamini gibi besinleri tüketebilirsiniz. Öğünlerinize ekleyeceğiniz bu besinler, cilt elastikiyetinizi korumanıza yardımcı olacaktır.


Bütün bu ürünlerin her mevsim bulunmadığını ve haliyle kolay ulaşılamadığını biliyoruz. Her gün tüketeceğiniz bir şase Naturalift™ ile kolajen miktarınıza katkıda bulunarak cildinizin elastikiyetini artırabilirsiniz!

368 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page