top of page

Cilt için Suyun Önemi

Su içmek canlı hayatının en önemli eylemidir. Bu eylem cilt güzelliğini de sağlayan, gençliği uzatan ve sağlık açısından birçok konuda insan yaşamını destekleyen bir eylemdir. Vücudun her noktasına büyük ve her zaman olumlu etkileri bulunan su içmenin, cildinize ve görüntünüze sağladığı etkilerden kısaca bahsedeceğiz.


Gün içerisinde yeterli su içmek böbreklerin çalışmasına büyük oranda yarar sağlamaktadır. Böylece organlar ve sindirim sistemi daha hızlı ve temiz çalışmaktadır. İçinizin bu şekilde temizlenmesi, dışarıya da yansımakta ve görüntünüz renk kazanmaktadır. Yeterli su tüketimi ile hem vücudunuz hem de cildiniz toksinlerden arınır.


Kuru ve susuz kalmış ciltler, çizgileri göstermek için kusursuz bir ortam oluştururlar. Bilim insanlarına göre deri de bir organdır ve hücrelerin yenilenmesini sağlayan tek şey ise sudur. Dolayısıyla gerektiği kadar su içen bir insanın kırışıklıklarla karşılaşması için önünde uzun bir yol vardır.

Vücutta beliren şişlikler konusunda çoğu insan yanılmaktadır. Şişliklerin fazla su içmekten kaynaklandığını düşünmektedirler. Ama şişkinliğin asıl sebebi vücudun yeterli suyu kendine saklama isteğidir. Eğer az su içiyorsanız vücut içtiğiniz suyu depolamak ister ve bu da vücutta şişkinliklere neden olur. Su tüketiminin özellikle yağ yakmadaki başarısı, diğer hiçbir şeyde alamayacağınız bir düzeyde etki yaratmaktadır.


Kolajen vücut için en önemli yapı taşlarından biridir. Hidrolize kolajen kullanımı, kolajenin vücudunuza olan etkisini artırmaktadır. Kolajen takviyenizi su ile tüketmek ise daha kolay emilim sağlayacaktır. Her gün sabah kahvaltısından önce tükettiğiniz suya kolajen takviyenizi eklerseniz çift etki yakalamış olacaksınız.


Güneşe karşı hassas olan veya alerjik olan ciltlerde bir şeyler ters gittiği an hemen kızarmalar veya izler ortaya çıkmaktadır. Doğru şekilde su tüketimi ile bu kırmızılıklardan kurtulma şansı büyük ölçüde artmaktadır. Alerjik olan bünyenizi ve cildinizi su ile destekleyerek cildinizi koruma altına alabilirsiniz.


En başta da belirttiğimiz gibi su hayati bir ihtiyaçtır. Ancak suyu sadece hayatta kalacak miktarda tüketmek doğru değildir. Bol su tüketimi vücudunuza her zaman fayda sağlayacaktır.

17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page