top of page

Cilt Sağlığını Destekleyen 5 Kış Meyvesi!

Cilt sağlığının en önemli faktörlerinden birisi aslında beden sağlığıdır. Dolayısıyla beslenme şekli ile her ikisini de korumak ve güzelleştirmek mümkündür. Sebze ve meyve tüketimi sağlık için gerekli olan tüm vitamin ve mineralleri karşılar. Özellikle meyveler çiğ tüketildiği ve yağsız oldukları için bedene daha da faydalıdır. İçerdikleri antioksidan özellikleri sayesinde cilde artı yönde katkı sağlayarak canlanmasına ve doğal halini korumasına yardımcı olurlar.


Greyfurt

Greyfurtun içerisinde C vitamini, A vitamini, B vitamini, beta karoten, kalsiyum, potasyum, fosfor bulunmaktadır. Kolajen üretimini artırarak cildin yaşlanmasını önler, ciltte oluşan lekelerin rengini açar.


Elma

Elma, içerisinde A vitamini, C vitamini, E vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum, çinko barındırır. İçerdiği vitaminler sayesinde cildin pürüzsüzleşmesini, canlanmasını ve gençleşmesine yardımcı olur.

Nar

Nar içerisinde A vitamini, C vitamini, B2 vitamini, kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, filokinon gibi cilt için oldukça sağlıklı olan vitamin ve mineralleri bulundurur. Vücudu toksinler arındırır ve cildi enfeksiyonlara karşı korumaya yardımcı olur. Dolayısıyla sivilce oluşumunu engeller, yaşlanma etkilerini azaltır ve antioksidan içeriği ile ciltte oluşan hasarları düzeltmeye yardım eder.


Armut

Beta karoten içeren armut cildin canlanmasını ve pürüzsüzleşmesine yardımcı olur. İçerisinde B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, C Vitamini, folik asit, fosfor, potasyum, kalsiyum gibi yararlı vitamin ve mineraller bulundurur. İçerdiği yüksek orandaki C vitamini ile cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.


Muz

Muz aslında sıcak bölgelerde yetiştiği için yaz meyvesi sanılsa da tam bir kış meyvesidir. İçerisinde A vitamini, B vitamini, C vitamini, E vitamini, potasyum, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, iyot barındırır. Kuru ciltler için mükemmel nemlendirici özelliği olan muz en çok da B vitamini zenginidir. Cildi besler ve yumuşamasını sağlar.

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page