top of page

Cilt Yaşlandıran Sebepler!

Cilt, insanların taşıdığı en büyük organdır. Cilt de canlı olduğu için, ihtiyacı olan her şeyi cilde sağlamadığımız takdirde cilt yaşlanmaları daha hızlı gerçekleşebilir. Cilt her ne kadar korunsa da, birçok bakım ürünü kullanılsa da bazı etkenler cildin daha hızlı yaşlanmasına neden olur. Bu yazımızda sizlere bu etkenlerin birkaçından bahsedeceğiz.


Cildinizi susuz bırakmak;

Vücudun günlük su ihtiyacını karşılayamadığınız takdirde cilt problemleri meydana gelir. Vücudun büyük bir kısmı sudan oluştuğu için, su cilt için bir hayat kaynağıdır. Günlük 8 ile 10 bardak su içtiğiniz takdirde değişimi gözle görülür şekilde fark edeceksiniz.


Günlük cilt temizliği yapmamak;

Her gün dişleri fırçalamak gerektiği gibi, cildi temizlemek de oldukça önemlidir. Özellikle yüz bölgesi dışarıdaki kirli hava ile en çok temas eden bölgelerden birisidir. Gün boyu yüzde, ellerde biriken kir, toz, yağ ve ölü hücreler düzenli olarak temizlenmelidir. Cilt temizliğine önem verilmediği takdirde lekelenme, akne gibi problemler ile de karşılaşabilirsiniz.

Doğrudan güneşe çıkmak;

Güneş ışınlarından korunun denildiğinde birçok kişinin aklına yaz aylarında, öğle sıcağında yürümemek veya güneşlenirken krem sürmek gibi önlemler gelebilir. Ancak bilmelisiniz ki güneş, gölgede ve hatta kış aylarında bile cildinizi yaşlandırmaya devam eder! Dolayısıyla yaz aylarında güneşe karşı aldığınız tedbirlerin tümünü kış aylarında da almalısınız.


Yağlı ve paketli gıdalar tüketmek;

Serbest Radikaller hakkında sizleri daha önce bilgilendirmeye çalıştık. Yaşlanma sürecinin ve dolayısıyla cildin en büyük düşmanı olan serbest radikallerden ne kadar uzak durulabilirse o kadar genç ve sağlıklı bir cilt görünümü mümkün olur. Bunun yanı sıra işlenmiş yağlı gıdalar siyah nokta oluşumunda da en büyük rolü oynar. Taze sebze, meyve ve mümkünse filizlendirilmiş bakliyat ağırlıklı beslenme düzeni cilt için fazlasıyla yarar sağlayacaktır.


Yanlış koruyucular kullanmak;

Cildinizi korumak istiyorsanız çok haklısınız. Ancak koruyucu ürünleri cilt tipinize uygun seçmelisiniz ve içerik araştırmasını en doğru şekilde yapmalısınız. Cilt tipinize ve cilt probleminize uygun ürünü seçmek hem bedensel sağlığınız için hem de yaşlanma süreciniz için oldukça büyük önem taşır.

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page