top of page

Doğal Kolajen Kaynağı Besinler

Güncelleme tarihi: 8 Mar 2021

Doğal kolajen kaynakları aslında hayatımızın her yerinde karşımıza çıkan, araştırdığımızda günlük hayatımızda hiç de yabancı olmadığımız besinlerdir. Bu yazımızdaki bilgilendirmemizde destekleyici kolajenlerden bahsederken üzerinde durduğumuz iki ana besin kaynağımız balık kolajeni ve sığır kolajeni olacaktır.


Bu iki hayvandan alınan hayvansal gıdalar kolajen takviye piramidinin en üstünde yer almaktadır. Fakat tam bu noktada sağlığımızı tehdit eden bir noktaya dikkat çekmek isteriz ki kolajen bildiğimiz kırmızı etin aksine daha çok “sakatat” diye adlandırdığımız kısımlarda bulunmaktadır. Balıklarda ise kolajeni en çok barındıran bölge derisidir (pul kısımları). Balık türü olarak da morina, somon, orkinez balıklarında faylasıyla bulunmaktadır.

Fakat maalesef günlük kolajen kaybının miktarı, her gün bu tür gıdalar ile beslensek bile kaybı karşılamayacak şekildedir. Sağlık açısından incelersek her gün sakatat ve türevlerini yemek, yağ oranı oldukça yüksek balık türlerini tüketmek kolestrol ve kilo problemi başta olmak üzere birçok sorunu beraberinde getirecektir.


Biz NaturaLift olarak bir şasede; beslenerek bir öğünde alabileceğiniz maksimum kolajeni içeriyor ve bunu 0 şeker ve 0 tatlandırıcı oranıyla sizlere sunuyoruz. Kolajen üretiminde sebze ve meyvenin yerinden bahsedecek olursak; vücudumuzun, kolajeni üretirken ve alınan kolajeni emerken yüksek oranda C vitaminine ihtiyaç duyduğunu belirtmeliyiz. Portakal, limon, greyfurt gibi turunçgil meyveleri vücudumuzun kolajen üretimine destek için mükemmel besinlerdir. Bu meyveler ayrıca, kırışıklıkların oluşmasını önleyen antioksidanlar da içerir. Fakat unutmamalıyız ki, hiçbir şeyi gereğinden fazla tüketmemeliyiz.


Tam olarak ne kadar tüketmem gerek sorusuna cevaben, tam da bu noktada; NaturaLift 25 ml’lik bir şasede günlük almanız gereken C Vitamini ihtiyacının %60 ‘ını karşılayarak, günlük almanız gereken kolajen miktarını içermektedir.

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page