top of page

En İyi Cilt Bakım Ürün Kombini

Her gün birçok etkiye maruz kalan cilt için en iyisini yapmak bizlerin görevi sayılır. Gün içerisinde hava kirliliğine, makyaja, ışıklara ve daha birçok etmene maruz kalan cildiniz için bir şeyler yapmak istiyorsanız önce cildinizi tanımalısınız. Bunun için bir dermatolog ile görüşebilir ya da kendiniz cilt tipinizi tespit edebilirsiniz. Eğer cildiniz parlak ve nemli ise yağlı bir cildiniz, pul pul dökülen ve cansız görünen bir cilt ise kuru bir cildiniz, ikisi ortaya karışık ise karma bir cildiniz vardır. Her cilt tipi için farklı ürünler kullanmak gereklidir.


*Bir cilt bakımının olmazsa olmazı kolajen! Cilt kuruması, nemsiz kalması, kırışıklıklar ve yorgun görünümün en büyük nedenlerinden birisi kolajen kaybıdır. Her sabah uyanınca kahvaltıdan yarım saat önce kolajen tüketmek, cilt sağlığı için yapılması gereken en mühim maddelerden biridir.


*Cilt tipine uygun temizleyici ile sabah ve akşam yüzünüzü güzelce yıkamak ve her seferinde sadece yüzünüz için kullanacağınız bir havlu ile yüzünüzü kurulamak. Kurulama işlemini cildinize havluyu sürterek değil, tampon yapar gibi nazikçe kurulamanızı öneririz.

*Yıkama sonrası cildi toniklemek. Gözenekler yıkama işlemiyle temizlendi, sırada kalıntıları yok etmek var, yani tonik uygulaması. Özellikle yağlı bir cilde sahipseniz, geniş gözeneklerinin sıkılaşması için kalan kalıntıları mutlaka arındırmalısınız.


*Cilt serumları cilt bakım rutininin olmazsa olmaz adımlarından biridir. Düzeltici ve onarıcı etkisi olan serumlar, cildi nemlendirme adımına hazırlar. Serumların en önemli görevi, üzerine uygulanan cilt bakım ürünlerinin etkilerini artırmasıdır. Cildinizin ihtiyacına göre seçeceğiniz serum, cildinizde gözle görülür fark yaratacaktır. Eğer cildinizin neme ihtiyacı varsa hyalüronik asit içerikli serum, kırışıklık ve ışıltı kaybı varsa C vitamini içerikli serum kullanabilirsiniz.


*Yağlı, kuru, hassas… Hangi cilt tipine sahip olursanız olun, cildi nemlendirmek en önemlisi. Özellikle kuru bir cilde sahipseniz, nemlendirme adımı cildinizin kuru görünümünü giderecek, pul pul dökülmesine engel olacaktır. Yağlı bir cilde sahipseniz, nemlendirici kullandığında cildinizin daha fazla yağlanacağı önyargısını unutmalısınız. Jel formüldeki yağsız nemlendiricileri tercih ederek cildinizin nem dengesini sağlayabilir ve cildinizin daha fazla sebum üretmesine engel olabilirsiniz.


*Yaz kış fark etmez, dört mevsimin en önemlilerinden; güneş kremi! Güneş kremini sadece yazın kullanmak yapılan en büyük hatalardan birisidir. Güneşin yaydığı ışınlar her mevsim cilt ile temas halindedir ve bu da cildinize olumsuz etkisini yansıtır; lekeler, lekeler, lekeler… Güneş kremi rutininizden çıkarmamanız gereken en önemli ürünlerden birisidir.

26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page