top of page

Erkekler için Cilt Bakımı Tavsiyeleri

Cilt bakımı denildiğinde tüm reyonlarda özellikle kadınlara yönelik ürünler olduğuna şahit oluyoruz. Ancak her insanın cilt bakımına eşit miktarda ihtiyacı var! Bu yazımızda erkek kullanıcılarımız birkaç cilt bakım tavsiyesinde bulunacağız.


1)Cilt temizliği

Cilt sağlığı için ciltteki yağın giderilmesi değil, dengelenmesi gerekiyor. Bunun için cilt temizleyici bir ürün edinerek cildin temizlenmesi gerekiyor. Sabun, cildi kurutur ve pul pul dökülmesine yol açabilir. Bu sebeple cilt tipine uygun bir temizleyici almak çok daha doğru olacaktır. Cildinizi düzenli bir şekilde temizlediğinizde, çok daha canlı ve sağlıklı göründüğünüzü fark edeceksiniz.


2)Peeling

Cildin kalın yapısı, fazla ölü deri hücresi anlamına gelmektedir. Bu sebeple cildin ihtiyacına göre haftanın iki veya üç günü peeling yaparak cildinizi arındırmanız gerekmektedir. Bu sayede gözenekleriniz fazla yağ ve kirden temizlenerek daha aydınlık bir görünüme sahip olmaktadır.

3)Nemlendirici ve Güneş Kremi

Cildinizdeki pul pul görünüm ve kaşıntının nedeni nem eksikliği olabilir. Cildinizi yumuşatmak, daha pürüzsüz görünmesini sağlamak için her gün nemlendirici kullanmak gerekmektedir. Ayrıca güneş ışınlarının, uzun vadede erken yaşlanmaya neden olduğu da araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır. Bu nedenle açık havaya çıkmadan önce güneş kreminizi kullanmayı ihmal etmemelisiniz.


4)Tıraş Bakımı

Erkek bakım ürünü denildiğine akla ilk gelen konu: Tıraş bakımı! Tıraş ve tıraş sonrası için birçok ürün mevcuttur. Tıraş esnasında sabun yerine kullanacağınız krem, köpük veya jeller tıraşın daha kolay ve pürüzsüz olmasını sağlıyor. Aynı zamanda cildinizi kurutmuyor. Tıraş sonrasında ise cildinize mutlaka yatıştırıcı etkiye sahip bir nemlendirici veya losyon sürerek cilt tahrişini en aza indirebilirsiniz.


5)Kolajen Kullanımı

Kolajen ürünleri genellikle kadınlara yönelik olarak gösterilse de, insan vücudunun hareket sisteminin yapı taşlarını, özellikle kemik, kıkırdak, lif ve eklemleri oluşturan proteindir. Bu proteine herkesin ihtiyacı vardır. Kolajenin birçok çeşidi vardır. Araştırmalar en etkili kolajenin hidrolize kolajen olduğunu öne sürmüştür. Cilt tipinize uygun kolajeni tercih ederek, cildinize katkıda bulunabilirsiniz.

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page