top of page

Genişleyen Gözeneklere Veda Edin!

Cilt üzerinde bulunan gözenekler, cildin nefes almasını ve nemli kalmasını sağlayan küçük kanallardır. Cilt için çok sağlıklı bir işlevi bulunan gözeneklerin girintili bir yapıya sahip olması makyaj kalıntıları, kir ve toksinlerin cilde tutunmasına da neden olabilmektedir. Bu kalıntılar ise zamanla genişlemiş gözenek görünümüne sebebiyet vermektedir.


Özellikle de yağlı bir cilde sahipseniz, gözenek görünümü sorunuyla karşılaşmanız daha olasıdır. Gözenekler etkili bir şekilde temizlenemediğinde, cilt kusurlarının görünümüne neden olabilmektedir. Dolayısıyla cilt bakımında öncelikle gözeneklerini temizlemeye ve görünümünü azaltmaya yönelik ürünleri tercih etmeniz gerekmektedir.


Cilt temizliği

Cilt sağlığı için ciltteki yağın giderilmesi değil, dengelenmesi gerekiyor. Bunun için cilt temizleyici bir ürün edinerek cildin temizlenmesi gerekiyor. Sabun, cildi kurutur ve pul pul dökülmesine yol açabilir. Bu sebeple cilt tipine uygun bir temizleyici almak çok daha doğru olacaktır. Cildinizi düzenli bir şekilde temizlediğinizde, çok daha canlı ve sağlıklı göründüğünüzü fark edeceksiniz.

Peeling

Cildin kalın yapısı, fazla ölü deri hücresi anlamına gelmektedir. Bu sebeple cildin ihtiyacına göre haftanın iki veya üç günü peeling yaparak cildinizi arındırmanız gerekmektedir. Bu sayede gözenekleriniz fazla yağ ve kirden temizlenerek daha aydınlık bir görünüme sahip olmaktadır.


Nemlendirici ve Güneş Kremi

Cildinizdeki pul pul görünüm ve kaşıntının nedeni nem eksikliği olabilir. Cildinizi yumuşatmak, daha pürüzsüz görünmesini sağlamak için her gün nemlendirici kullanmak gerekmektedir. Ayrıca güneş ışınlarının, uzun vadede erken yaşlanmaya neden olduğu da araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır. Bu nedenle açık havaya çıkmadan önce güneş kreminizi kullanmayı ihmal etmemelisiniz.


Kolajen Kullanımı

Kolajen ürünleri genellikle kadınlara yönelik olarak gösterilse de insan vücudunun hareket sisteminin yapı taşlarını, özellikle kemik, kıkırdak, lif ve eklemleri oluşturan proteindir. Bu proteine herkesin ihtiyacı vardır. Kolajenin birçok çeşidi vardır. Araştırmalar en etkili kolajenin hidrolize kolajen olduğunu öne sürmüştür. Cilt tipinize uygun kolajeni tercih ederek, cildinize katkıda bulunabilirsiniz.

21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page