Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için balık tüketiminin şart olduğunu birçok uzman belirtmektedir. Balık zengini bir ülke olmamıza rağmen, ülkemizde dünya genelinin yarısı kadar balık tüketilmektedir.
Türkiye'de 8 kg seviyesinde olan kişi başı yıllık balık tüketimini, dünya genelinde 16 kg, Avrupa'da ise ortalama 22 kg olarak bildirilmiştir. Üç tarafında da açık deniz bulunan ülkemizde, balık çeşitliliği çok fazladır. Balık hem protein içeriği ve hem de omega-3 yağ içermesi sebebiyle oldukça önemlidir. Omega3 yağının damar sertliği, tansiyon, kalp, damar ve felç gibi hastalıkları önlediği yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır.

Balık tüketiminin insan vücudunda çok olumlu etkileri bulunmaktadır. Bunlardan en bilinenleri şu şekildedir: bağışıklık sistemini korur, Omega3 deposudur, zeka gelişimine fayda sağlar, kalp sağlığını korur, kemikleri güçlendirir, hücreleri onarır, depresyondan korur, diyabet riskini azaltır, Alzheimer riskini düşürür, eklem ağrılarını azaltır…
Comments