Haftada 1 Kez Balık Tüketiminin Önemi

Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için balık tüketiminin şart olduğunu birçok uzman belirtmektedir. Balık zengini bir ülke olmamıza rağmen, ülkemizde dünya genelinin yarısı kadar balık tüketilmektedir.


Türkiye'de 8 kg seviyesinde olan kişi başı yıllık balık tüketimini, dünya genelinde 16 kg, Avrupa'da ise ortalama 22 kg olarak bildirilmiştir. Üç tarafında da açık deniz bulunan ülkemizde, balık çeşitliliği çok fazladır. Balık hem protein içeriği ve hem de omega-3 yağ içermesi sebebiyle oldukça önemlidir. Omega3 yağının birçok hastalığı önlediği yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır.

Balık tüketiminin insan vücudunda çok olumlu etkileri bulunmaktadır. Bunlardan en bilinenleri şu şekildedir: bağışıklık sistemini korur, Omega3 deposudur, zeka gelişimine fayda sağlar, kalp sağlığını korur, kemikleri güçlendirir, hücreleri onarır, depresyondan korur, diyabet riskini azaltır, eklem ağrılarını azaltır…


Balığı tüketmenin en güzel zamanı elbette ki bu zamanlardır. Ancak balık mevsimi sona erdiğinde balık tüketiminden vazgeçme fikri, içerdiği zengin besin değerleri için pek sağlıklı değil. Balığı her mevsim tüketmek insan sağlığı açısından çok daha iyidir. Peki, nasıl her mevsim balık tüketeceğiz?


Balık mevsimi harici balık tüketimi sadece balık yağları veya donmuş balıklarla sağlanmaz. Özellikle morina, somon gibi yağlı balık türlerinin içerdiği Omega-3 başka hiçbir besinde bulunmamaktadır. Her mevsim bu sağlıklı balıkların faydalarından yararlanmak artık bir şase Naturalift kadar yakın!

*Naturalit içerdiği 5000 mg Morina Balığı kolajeni ile vücudunuzun ihtiyacı olan kolajen değerini karşılar.

0 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör