top of page

Hangi Tip Kolajen Kullanmalıyız?

Güncelleme tarihi: 8 Mar 2021

Önceki yazılarımızda kolajenin ne olduğunu ve artık herkesin ek olarak kolajen kullanması gerektiğini söylemiştik. Doğru kolajen seçimi yapabilmek için öncelikle kolajen çeşitlerini ve kolajenlerin kullanım şekillerini doğru şekilde bilmemiz gerekmektedir.


“Kolajen tipleri nelerdir?” anahtar sorusu ile kolajen seçimine dair aklınızdaki birçok şeye birlikte cevap bulacağız.

Tip 1, Tip 2, Tip 3 diye devam eden ve yaklaşık olarak onbeşin üzerinde farklı kolajen tipleri bulunmaktadır. En çok bilinen kolajen tipleri 1,2,3 olmakla birlikte açıklamaları ise şu şekildedir:

Tip 1 Kolajen: Cilt, tendonlar, vasküler bağlar, kemik dokuları ve organlarda bulunan tip 1 kolajen, kemiklerin temel organik kısmını oluşturur.


Tip 2 Kolajen: Kıkırdak dokunun temel kolajen yapısını oluşturur.


Tip 3 Kolajen: Ağsı yapıdaki lif bileşenleri şeklinde olup, yine ağsı bir yapıda olan kolajen doku çeşididir. Genel itibariyle Tip 1 kolajen dokusunun yanında bulunur.


İnsan yapısında en çok bulunan kolajen Tip 1 kolajendir. Tip 1 kolajen birçok tendon, bağ doku ve korneada bulunmaktadır. İnsan cildinin %75'inde ise ana bileşen olarak bulunmaktadır. Geriye kalan kısmını ise tip 3 kolajen oluşturur. NaturaLift Tip 1 kolajen içermektedir.


Siz de NaturaLift kullanarak, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kolajen kaynağını karşılayabilirsiniz.

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page