top of page

Kimler Kolajen Kullanamaz?

Kolajen, en bol miktarda bulunan proteindir ve vücudun yapıtaşlarından biridir. Tabii ki kolajenin de her molekül gibi görevleri bulunmaktadır. Kolajen takviyesini kimlerin kullanması ve kullanmaması gerektiği konusunda herkesin kafası karışabilir. Soru işaretlerinizi gidermek amacıyla, bu yazımızda sizlere kolajeni kimlerin kullanmaması gerektiğinden bahsedeceğiz.


Vücuttaki kolajen miktarı 25 yaşından itibaren her yıl %2 oranında azalmaktadır. Kadınlarda menopoz dönemi ile birlikte bu kayıp %30’ları bulmaktadır. Kolajen takviyesine başlamak isteyen kişiler için 25 yaştan itibaren kullanımı tavsiye etmekteyiz. Henüz 25 yaşına gelmemiş bireyler için ise tavsiye etmeyiz çünkü vücut hala yeterli kolajeni üretebiliyor demektir.

Birçok kolajen takviyesi tatlandırıcı içerir. Dolayısıyla şeker hastalarının kullanması önerilmezç Ancak Naturalift şeker, tatlandırıcı ve katkı maddesi içermediği için; şeker hastaları da “doktoruna danışarak” tüketebilir.


Öncelikle belirtmek isteriz ki Naturalift™ ürünlerinin gerek test aşamasında gerek ise kullanıcılarımızın geri bildirimlerinde herhangi bir yan etki söz konusu dahi olmamıştır. Ancak Naturalift™ hamile ve emziren kadınlar üzerinde test yapmadığı için, hamile ve emziren kadınlara önerilmemektedir.


Biz Naturalift™ ailesi olarak, kolajen seçiminde dahi doktorunuzun onayı olmasını tavsiye etmekteyiz. Kullandığınız kolajen takviyesine karşı bir şüpheniz var ise veya bir hastalığınız bulunuyorken kolajen kullanmak istiyorsanız mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

2.745 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page