top of page

Koenzim Q10 Nedir, Ne İşe Yarar?

Koenzim Q10, CoQ10 olarak da bilinir. Hücrelerde enerji üretmeye yardımcı olan ve hücrelerin mitokondrilerinde saklanan bir bileşiktir. Bildiğiniz üzere mitokondriler, vücutta enerji üreten hücrelerdir. Ayrıca hücreleri oksidatif stresten ve hastalığa neden olan tehlikelilerden korur. Vücut doğal olarak CoQ10 üretir, ancak vücuttaki üretimi yaşla birlikte azalma eğilimi gösterir. Yaşlanma ile birlikte dışarıdan takviye olarak CoQ10 almak mümkündür ve gereklidir.

Araştırmalar CoQ10'un vücutta birçok önemli rol oynadığını göstermiştir. Temel işlevlerinden biri, aslında en önemlisi, vücudun enerji üretmesine yardımcı olmaktır. Koenzim Q10, hücreler içinde enerji transferine katılan ATP’lerin yapımında rol oynar. Ayrıca CoQ10, antioksidan özelliklere sahiptir ve oksidatif stresin sebep olduğu hastalıklara karşı vücudu korur. Bunu biraz açmak gerekirse de aşırı miktardaki serbest radikaller, normal hücre fonksiyonuna müdahale edebilecek oksidatif hasara neden olurlar. Bu da birçok sağlık sorununa neden olur. ATP'nin vücudun tüm işlevlerini yerine getirmek için kullanıldığı ve oksidatif hasarın hücreler için yıkıcı olduğu düşünüldüğünde, bazı kronik hastalıkların koenzim q10 eksiliği ile ilişkilendirilmesi şaşırtıcı değildir.


CoQ10 vücudunuzun her hücresinde mevcuttur. Yaşlandıkça azalan Koenzim Q10 desteğini Naturalift Balık Kolajeni alarak giderebilirsiniz!


41 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page