top of page

Kolajen Bir Protein Tozu mudur?

Kolajen; deri, kemik, tendon, ligamentler başta olmak üzere birçok organda bulunan bir yapısal proteindir. Vücutta en çok bulunan proteindir ve tüm vücut proteinlerinin üçte birini oluşturmaktadır. Bağ dokunun oldukça önemli bir bileşeni olan kolajen, dokuları bir arada tutmaktadır. Vücutta çokça bulunan ve farklı dokularda çeşitli görevleri olan kolajen, vücut yapısının koruyan en temel maddelerden biridir.


Kendine has bir amino asit profiline sahip olan kolajen, yaygın olarak protein takviyeleri gibi toz formda üretilse de, en etkili formu sıvı/hidrolize formdur. Bu konuda bulunan yanlış bilgiler için doğru kolajen desteğinin seçimi dikkatli bir araştırma sürecini gerektirmektedir.

Kolajenin faydalarının doğru bir şekilde görülebilmesi için hidrolize edilmiş kolajen takviyelerini tercih etmeniz gerekmektedir. Normalde çok yüksek molekül ağırlığına sahip olan kolajen; krem, maske gibi formlarda vücut tarafından sindirilemez ve atılır. Dolayısıyla bu formdaki kolajenden fayda sağlanamamaktadır. Özel bir hidroliz yöntemiyle kolajenin molekül ağırlığı düşürülerek üretilen kolajen peptidlerin ise tamamı vücut tarafından kullanılabilecek seviyededir. Bu tipteki kolajen takviyeleri ihtiyacınız olan ürünlerdir.


Biyoyararlanım, yani kolajenin rahatça ve hızlı bir şekilde vücut tarafından emilip faydalarını gösterebilmesi için sıvı kolajenler en etkili orana sahiptir. Tablet, kapsül içerisinde sunulan veya toz formda olan kolajenin emilimi ise çok daha zordur.

1.576 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page