top of page

Kolajen Takviyeleri Zararlı Mıdır?

Güncelleme tarihi: 10 Ağu 2020

Günümüzde insan vücuduna yararı olan çoğu maddenin bir takviyesi üretilmiş durumdadır. Piyasada kolajen takviyesi, glutatyon takviyesi, hyalüronik asit içeren takviyeler, vitamin takviyeleri, enerji hapları gibi ürünler oldukça fazladır. Bir takviye almaya karar verildiğinde seçim yaparken, ürüne güvenmekte oldukça problem yaşanmaktadır. Bu güvensizlik oldukça haklı bir güvensizliktir çünkü piyasada orijinal olarak tanıtılıp sahte olarak satılan birçok ürün bulunmaktadır.

Bu noktada yapılan bazı hatalar bulunmaktadır. Bunlardan birincisi en ucuz ürünlere yönelmektir. Birçok kişinin maddi durumunu her markaya yetemeyebiliyor. Ancak hatırlatmak isteriz ki, bu ucuz tüketim anlayışı sebebiyle sağlığınızdan olabilirsiniz. İkincisi, içerik araştırması yapmamaktır. Tanıdığınız veya tanımadığınız kişilerin önerisi ile vücudunuza “aslında ne olduğunu bilmediğiniz” bir maddeyi sokmak, çözülmesi zor problemler doğurabilmektedir. Üçüncü ve sonuncu hata ise, bir takviye kullanmaya karar verdiğinizde doktorunuza danışmamak. Sadece bir reklamda çıktığı için veya internette takip ettiğiniz kişiler sürekli o ürünün reklamını yaptığı için etkilerine inanıp bir ürünü kullanmayın! Bu tür durumlarda mutlaka bir uzmana, bir doktora danışın!


Bunların dışında gıda takviyelerinde dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta ise ürünlerin şeker içerip içermediği olmalıdır. Şeker başta olmak üzere bir tarafı düzeltirken diğer taraftan zarar veren maddeler ile dolu formüllerden uzak durmanızı ekseriyetle tavsiye ederiz.

89 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page