top of page

Kolajen Takviyesi Kullanırken Ara Vermeli Miyim?

Güncelleme tarihi: 8 Ağu 2020

Kolajen; kıkırdak, kemik, deri, tendon gibi bağ ve destek dokunun esas yapısını oluşturan proteindir. Henüz anne karnında başlayan kolajen üretiminin yıllar geçtikçe üretimi yavaşlamaktadır. Bu üretim bazı dış etmenlerle olumsuz yönde desteklenerek yok denecek kadar azalmaktadır. Vücut, 25 yaşa kadar kolajen proteinini düzenli olarak üretir, ürettiği kadar da tüketir. Bu nedenle ciltteki sarkmalar ve kırışıklıklar 25 yaştan itibaren ortaya çıkmaya başlar. Her yaşta kırışıklıkların artma sebebiyse, her yıl bu kolajen kaybının katlanarak büyümesidir. Tüm fonksiyonları sağlıklı olan bir vücut, her sene bir önceki seneye oranla %1 oranla daha fazla kolajen kaybeder ve bu oran menapoz sürecinde %2’ye çıkar!


Kolajen ismi verilen protein, kas dokunuz ile deriniz arasında bulunan tutkal kıvamlı bir maddedir. Kolajen etkisini yitirdikçe deri ile doku arasında bir boşluk oluşmaya başlar. Bu boşluk, doğrudan cilt sarkmalarına, selülitlere, tırnak kırılmalarına ve saç dökülmelerine neden olur.

Kolajen takviyesinin esas amacı vücuttaki kolajen üretimini desteklemektir. Dolayısıyla kullanıma ara vermek tavsiye edilmez. Sektörde bulunan bazı takviye ürünler içeriğinde şeker, tatlandırıcı, renklendirici bulundurduğu için uzun vadede vücudunuza zararı olabilir. Bu nedenle firmalar, ürünlerini ara vererek kullanmanızı önerebilirler. Siz bu kolajen takviyelerini kullanırken vücudunuz için iyi bir şey yaptığınızı zannedebilirsiniz. Fakat şeker, tatlandırıcı ve renklendirici kullanımı vücudunuzdaki farklı organlara zarar veriyor olabilir.


Şeker vb. zararlı maddeler içermeyen sıvı kolajenleri kullanırken birkaç ay kullanıp daha sonra ara vermenize gerek yoktur. Dolayısıyla güvendiğiniz sıvı kolajen takviyeleri için (içerik 5gr kolajen olarak kabul edilmiştir.) ilk üç ay boyunca her gün, sonrasında da haftada iki veya üç gün kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Kolajen dışında formülde bulunan her bir etken madde için ekstra dikkat etmenizi, sıvı kolajen takviyelerinizi bir doktor veya uzman gözetiminde kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

3.250 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page