top of page

Kolajen Takviyesi Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Kolajeni günün hangi saatinde, hangi öğünde kullanırsanız en etkili sonucu alırsınız? Bu sorunun cevabını uzmanların tavsiyesi ve klinik çalışmalarımızın sonucunda cevaplamaya çalışıyoruz. Sıvı ürünlerin emilimini hızlandırmak için, en dikkat etmeniz gereken kural karnınızın aç olması olacaktır. Dolayısıyla tüketim için iki seçeneğiniz kalıyor: sabah aç karna ve akşam yatmadan hemen önce. Her ikisi de uzmanlar tarafından öneriliyor.


Naturalift™ almak için gün içindeki en doğru zaman, uzmanların da önerdiği gibi, sabah kahvaltıdan 30 dakika öncesi veya geceleri yatmadan öncesidir. Kolajen kesinlikle aç karnına tüketilmelidir. Kolajen takviyesinin kilo almaya neden olup olmayacağını merak ediyorsanız bu konuda içiniz rahat olabilir. Kolajen bir protein olduğu için, vücuda alındıktan sonra birçok kullanıcıda tokluk hissi vermektedir.

Kolajen, ciltteki en temel yapı taşıdır. Uzun yıllar boyunca vücutta yeterli seviyelerde üretildikten sonra, 25 ile 30’lu yaşlardan itibaren kolajen seviyesi azalmaya başlamaktadır. Kadınlarda menopoz döneminden sonra ise kolajen kaybı yılda %2’lere kadar çıkmaktadır. Kolajenin kaybı, onarım süreci yavaşladığı için ciltteki kırışıklıkların ve ince çizgilerin artmasına neden olmaktadır. Bu nedenle, 25’li yaşlardan itibaren kolajen kullanımına başlanılması tavsiye edilmektedir.


Naturalift™ ürünü içeriğinde bulunan kolajen, Morina Balığından gelmektedir. Kolajen takviyeleri sıvı olarak alınmalıdır. Klinik araştırmalarda elde edilen sonuçlar göstermiştir ki, sıvı olarak alınan kolajenin emilimi daha kolay sağlanabilmektedir. Biyoaktif ve hidrolize olan peptidler, normal kolajen moleküllerinden çok daha küçük biçimde üretilmiştir. Bu sayede cildin derin kolajen tabakası üzerinde ilerlemeye devam eder ve sindirim sistemi yoluyla hızlıca vücut tarafından emilerek yapı taşı olarak kullanılır.

119 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page