top of page

Makyaj Fırçalarınızı Nasıl Temizlemelisiniz?

Her gün makyaj fırçalarıyla makyajımızı yaparız ancak bu fırçaları ne sıklıkta temizlediğimiz konusunda her zaman aynı şeyi söyleyemeyiz. Fırçaları her ay iyice yıkamak yeterli değildir. Dermatologlara ve makyaj sanatçılarına göre, sivilcelere yol açabilecek bakteri oluşumunu önlemek için makyaj fırçalarımızı çok daha sık yıkamalıyız.


Fırçalarınız, makyaj uygulamasının bel kemiğidir. Öyleyse, bu kutsal aletleri temiz tutmaktan bahsedelim. Fırça temizliğini güzellik rutininizin önemli bir parçası olarak düşünün. Dermatologlar, “makyaj fırçalarınızda kir ve yağ birikmesi akne oluşumuna ve muhtemelen dermatit adı verilen döküntülere neden olabilir” diye uyarıyor.

Makyaj fırçalarını sıklıkla temizlik sadece cildinizin daha temiz kalmasına yardımcı olmaz. Makyaj sanatçılarına göre, makyaj fırçalarınızı düzenli olarak yıkamak kılların ömrünü uzatabilir ve daha iyi ürün uygulaması sağlayabilir. Fırça kılları ve süngerler gözeneklidir, bu nedenle yağları, kalıntıları ve bakterileri tutarlar. Fırçalarınız kirliyse uygulamanız sonucunda cildinizde sivilceler oluşabilir.


Fırçalarınızı temizlemek için adım adım rutini aşağıdaki gibidir:


*Bir bardağa ya da kaseye mümkünse organik içerikli bir şampuan veya makyaj fırçası temizleyicisi sıkın ve ılık suyla doldurun.

*Fırçalarınızı suda döndürün ve pisliği daha fazla çıkarmak için elinizle kıllara hafifçe masaj yapın.

*Ardından akan suyun altında temiz suyla durulayın ve suyu bir kağıt havlu yardımıyla dikkatlice sıkın.

*Kurutmak için bir alana temiz bir havlu yayın ve yıkadığınız fırçaları üzerine bırakın.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page