Anavatanı Hindistan olan mango, tropikal iklim olan Orta Amerika, Doğu Asya ve Güney Amerika’da da sıklıkla tüketilen bir meyvedir. Son zamanlarda ülkemizde de sofralarda yerini almaya başlamıştır. Lezzetli ve ferah bir tada sahip olan mango, besin değerleri bakımından oldukça zengindir.
Mango, günümüzde tüm dünyaya yayılmış tropikal bir meyvedir. Vücuda olan yararları sayesinde Asya ülkelerinde kutsal görülmektedir. Bolca lifli bir yapıya sahip olan mangonun sıvı oranı da oldukça yüksektir. Aromatik tadı olan mango, meyveler arasında en güçlü lif kaynağıdır. Yüksek lifli yapısı sayesinde metabolizmayı düzenler ve böylece vücuttaki yağ birikimini önler.
Son zamanlarda beslenme uzmanları, diyet listelerinde ilk sıralarda mangonun yer almasını öneriyor. Uzun süre tokluk hissi veren mangoyu gün içerisinde farklı çeşitlerde hazırlayarak tüketebilirsiniz. Mango içeriğinde protein, doymamış yağ, kalsiyum, fosfor, demir, çinko, potasyum, magnezyum, beta karoten, tiamin, amino asitler, riboflavin A ve B vitamin gibi birçok zengin madde barındırır.
Mango meyvesi hakkında bugüne dek birçok araştırma yapılmıştır. Araştırmalar sonucu, antioksidan bileşiklerini yüksek miktarda içeren mangonun, hücrelerin enfeksiyon ve bakterilerden olumsuz etkilenmesini engellediği görülmüştür.
Comments