Mango Meyvesinin Faydaları!
- Naturalift™
- 28 Tem 2020
- 1 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 8 Ağu 2020
Mango, tüm dünyaya yayılmış tropikal bir meyvedir. Vücuda olan faydaları sayesinde Asya ülkelerinde kutsal görülmektedir. Lifli yapısı bol bir meyve olan mangonun sıvı oranı da yüksektir. Aromatik bir tadı olan mango, meyveler arasında en güçlü lif kaynağıdır. Yüksek lifli yapısı sayesinde metabolizmayı düzenler ve böylelikle vücudun yağ birikimini önler.
Özellikle son dönemlerde beslenme uzmanları, diyet listelerinde ilk sıralarda mangonun yer almasını öneriyor. Oldukça uzun bir süre tokluk hissi veren mangoyu gün içerisinde birkaç öğünde ve farklı çeşitlerde tüketebilirsiniz. Mango; protein, doymamış yağ, kalsiyum, fosfor, demir, çinko, potasyum, magnezyum, beta karoten, tiamin, amino asitler, riboflavin A ve B vitamin kompleksi bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Dolayısıyla vücudun ihtiyacı olan birçok vitamin ve minerali karşılar.

Mango meyvesi, bugüne kadar birçok araştırmaya konu olmuştur. Yapılan araştırmalardan birinde antioksidan bileşikleri içeren mangonun, hücrelerin enfeksiyon ve bakterilerden olumsuz etkilenmesini önlediği görülmüştür. Aynı zamanda içerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı kalkan görevi üstlenir.
Mango, lifli yapısı sayesinde sizi tok tutmaya yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra mango ekstresi, UV kaynaklı cilt hasarlarından cildi korumakta ve UV ışınları nedeniyle oluşan hasarı gidermeye yardımcı olmaktadır. Cildinizde, önceden oluşmuş cilt lekelerini gidermeye destekçidir ve genişlemiş gözenek görünümün azalmasına yardımcı olur. Düzenli olarak mango tüketmenizi, mango meyvesinde bulunan vitaminleri almanızı tavsiye ederiz!
Comments