top of page

Ödem Atıcı Çaylar İşe Yarıyor mu?

Vücutta fazla sıvı tutulması ödem adı verilen şişme durumuna neden olabilir. Vücudun herhangi bir bölümünü etkileyebilir. Genellikle kolları, ayakları, ayak bileklerini ve bacakları etkiler. Ödem, çeşitli ilaçlar, hamilelik, kalp sorunları, böbrek hastalığı veya beslenme ve yaşam koşulları gibi altta yatan bazı sağlık sorunlarından kaynaklanabilir. Altta yatan hastalık ise ödemin azalıp azalmadığına bakılmalıdır. Ödem ve rahatlama için kullanılan bitki çayı, esas olarak vücutta sıvı tutulmasının nedenine odaklanır.


Bitki çayı genellikle idrar söktürücü özelliklere sahiptir ve etkileri tersine çevirerek ve vücudun sıvı dengesini geri yükleyerek ödeme neden olan faktörleri ortadan kaldırabilir. İdrar söktürücü bitki; ayrıca hasarlı kan damarlarını güçlendirebilir ve lenfatik sistemin vücuttaki fazla sıvıyı atmasına yardımcı olabilir. Fazla suyu ve vücut atıklarını çıkarmak için böbrekleri ve idrar yolu sistemini uyarır, böylece vücutta su tutulmasını azaltır.

Her bitkinin adı, kokusu, içeriği veya tadı aynı değildir. Coğrafi bölgeye bağlı olarak bile bitkilerin tadı, kokusu ve türü değişebilir. İçilmesinde kalitesi çok önemlidir. Yetiştiği toprak, kullanılan ilaç ve toplama yöntemi bitkinin gelişimini etkiler. Hiçbir zararı olmadığını, tamamen bitkisel olduğunu söylemek çok tehlikeli. Bitkileri yanlış kullanmak, farkında olmadan vücudunuza büyük zararlar verebilir. Bitki çayı yanlış kullanılırsa böbreklere, kalbe, karaciğere zarar verebilir.


Bitki köklerinin, yapraklarının ve çiçek kısımlarının toz haline getirilmiş halini mümkün olduğunca hava almayan kutularda muhafaza ediniz. Karanlık bir ortamda olması, güneş görmemesi ve yüksek sıcaklıklarda kalmaması da önemlidir. Sağlığınız ve bitki çayını içme nedeniniz, ne sıklıkta ve ne sıklıkla içeceğinizi etkileyecektir. Örneğin kilo verme diyeti yapıyorsanız, herhangi bir sağlık sorununuz yoksa ödem atmak için kiraz sapı içebilirsiniz. Ancak böbrek sorunu olan kişilerin ödem çayı içmesi önerilmez. Antihipertansif ilaçlar alıyorsanız bitki çayını çok kontrollü bir şekilde içmelisiniz.

50 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page