top of page

Sağlıklı Cilt için Uygulayabileceğiniz Adımlar

Vücut sağlığı doğrudan cilt görünümü etkileyen etkenlerden birisidir. Genel sağlığının en önemli göstergelerinden biri sağlıklı ve güzel bir cilttir. Çevresel ve genetik faktörler cilt yapısının üzerinde de etkisini gösterir. Fakat bunun yanı sıra yaşam biçimi, beslenme düzeni, uyku düzeni, psikolojik durumlar, sigara gibi vücut için zararlı olan etkenler de cildin görüntüsünde değişmelere yol açabilir. Cilt doktorları ve toplum tarafından kabul gören sağlıklı cilt parlak, nemli ve pürüzsüz bir görünüme sahiptir. Cilde yapılan bakım ne kadar doğruysa, parlaklığı ve sağlıklı görünümü o kadar uzun olur ve unutulmamalıdır ki düzenli ve sağlıklı bir yaşam tarzı, cildin yaşlanma süresini geciktirir ve oluşabilecek birçok cilt problemlerini engeller. Bu yazımızda sağlıklı cilt için uygulayabileceğiniz adımlardan bahsedeceğiz.


Cildinizi temizlemeden uyumayın: Cilt tipinize uygun yüz temizleme jelleri ve tonikler, sağlıklı bir cilt için olmazsa olmazlardan... Cilt temizleme işlemi sadece makyajlı olduğunuz zamanlar için geçerli değil! Makyaj yapmadığınız günlerde de yatağa girmeden önce mutlaka yüzünüzü cilt tipinize uygun ürünlerle temizleyin. Yıkama demişken bunu da atlamayalım: Uzmanlar cilt temizliği yaparken sıcak su yerine ılık ya da soğuk suyla yıkamayı öneriyor.


Sıvı tüketimini artırın: Bol bol su için. Bitki çaylarının hem bağışıklığınıza hem de cildinize olan faydasınız unutmayın. Aynı zamanda sodanın da cildinizin elastikiyetini artırmak için olan önemini göz ardı etmeyin.

Cildinizi düzenli olarak nemlendirin: Soğuk veya rüzgarlı hava ciltte kuruluklara ve pul pul dökülmelere neden oluyor. Özellikle kış aylarında vücudunuz, yüzünüz ve ellerinizin, düşmekte olan hava sıcaklıklarına karşı savunmasız kalmaması için cilt tipinize uygun nemlendiriciler edinerek masaj uygulamaları yapmayı unutmayın. Zeytinyağı, avokado ve okaliptüs yağı gibi cildinizi besleyecek yağlarla cildinizi tazeleyin.


Antioksidan kullanımını ihmal etmeyin: Her şey kozmetikten sektöründen ibaret değil! Beslenme alışkanlıklarınız da cilt sağlığınız üzerinde oldukça etkili. Sağlıklı bir cilde kavuşmak için beyaz pirinç ve ekmek gibi yüksek nişasta içeren besinlerden ve şekerden uzak durmakta oldukça fayda var. Bu besinlerin yerine cildinize ışıltı katacak badem, avokado gibi Omega-3 bakımından zenginleşmiş yiyecekleri ve bitkisel protein içeren besinleri tüketin. Antioksidan barındıran ve cildinizi sağlığına kavuşturacak olan taze sebze ve meyveleri öğünlerinizden eksik etmeyin.


Yeterli ve düzenli uyuyun: Uzmanlara göre 6 saatten az uyumamakta ancak 8 saatten de fazla uyumamakta fayda var. Ve sadece düzenli uykuyu değil, düzenli egzersizi de hayatınızdan eksik etmeyin.

33 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page