top of page

Şeker İçeren Takviyelerden Uzak Durun!

Şeker, şeker pancarından elde edilen; yarı fruktoz yarı glikozdan oluşan bir bileşendir. Protein, yağ, mineral, amino asit gibi besin değeri olan hiçbir öğeyi içermemektedir! Şeker, vücudumuzun her bir yapı taşını olumsuz bir şekilde etkileyen ve gün içinde en çok tükettiğimiz besinler arasındadır. Cilt sorunlarından kanser hastalığına kadar birçok hastalığın tetikçisi olabilen şekerin zararlarını birlikte inceleyelim.

Şeker vücuda fazla miktarda alındığı takdirde, şeker molekülleri sağlıklı protein hücrelerine bağlanarak proteinin yapısını değiştirmektedir. Glikasyon adı verilen bu birleşme sonucu cildin en büyük protein kaynağı olan kolajenler ciddi derecede zarar görmektedir. Dolayısıyla diyebiliriz ki, fazla şeker tüketimi cilt kırışıklığına doğrudan etki etmektedir! Bunun dışında şeker, yüksek oranda obeziteye ve karaciğer yağlanmasına sebep olurken; kalp, bağışıklık sistemi gibi vücut sistemlerini olumsuz olarak etkilemektedir.


Kolajen takviyesi kullanmaya karar verenler sıklıkla şu sorular ile karşılaşır: “Kolajen nedir?”, “Toz-tablet kolajen mi daha iyi içilebilir kolajen mi?”, ”Kolajen kilo aldırır mı?”… Bu sorulara uzman estetisyenleriniz veya uzman doktorlarınız ile birlikte cevap bulabileceğiniz gibi, sitemiz üzerinden bloglarımızı okuyarak da cevap bulabilirsiniz. Fakat “şeker” birçok kolajen üreticisinin değinmekten çekindiği bir konu haline geldiği için, en az bu sorular kadar önemli olmasına rağmen geri planda kalmış durumdadır.


Bilinçli bir tüketici olarak, en etkili kolajeni seçebilmeniz adına olabildiğince araştırma yapmanız gerekir. Kullandığınız veya kullanmak üzere olduğunuz kolajen takviyesinin şeker içerip içermediğini kontrol etmek, kolajen seçimi konusundaki ilk kıstasınız olmalı!

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page