top of page

Şeker Tüketimini Azaltmanız için Nedenler!

Şeker, şeker pancarından elde edilen; yarı fruktoz yarı glikozdan oluşan bir bileşendir. Protein, yağ, mineral, amino asit gibi besin değeri olan hiçbir öğeyi içermemektedir! Şeker, vücudumuzun her bir yapı taşını olumsuz bir şekilde etkileyen ve gün içinde en çok tükettiğimiz besinler arasındadır. Cilt sorunları dahil birçok hastalığın tetikçisi olabilen şekerin zararlarını birlikte inceleyelim.

Şeker vücuda fazla miktarda alındığı takdirde, şeker molekülleri sağlıklı protein hücrelerine bağlanarak proteinin yapısını değiştirmektedir. Şeker tüketimi bağışıklık sistemini zayıflatmaya neden olurken, bakterilere karşı savaşan antikorların üretimini de baskılayabilmektedir. Dolayısıyla yüksek oranda obeziteye ve karaciğer yağlanmasına sebep olurken; kalp, bağışıklık sistemi gibi vücut sistemlerini olumsuz olarak etkilemektedir.


Şeker cildin en büyük düşmanları arasında olan bir maddedir. Cildin parlak ve sağlıklı bir yapıda olması için kandaki şeker miktarının sürekli kontrol altında tutulması gerekmektedir. Glikasyon adı verilen şeker ve protein birleşmesi sonucu cildin en büyük protein kaynağı olan kolajenler ciddi derecede zarar görmektedir. Dolayısıyla diyebiliriz ki, fazla şeker tüketimi cilt kırışıklığına doğrudan etki etmektedir! Şeker özellikle cilt üzerinde elastin ve kolajen liflere zarar vererek kırışıklara neden olmaktadır. Sağlıklı bir cilt için işlenmiş şekeri hayatımızdan tamamen çıkarmak gerekmektedir.


11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page