top of page

Sonbahar için Cilt Bakım Tavsiyeleri!

Yaz aylarının sona ermesiyle birlikte sonbaharın daha kuru, daha soğuk havalarına geçiyoruz. Herhangi bir mevsimsel değişiklikle ortamlarımız değişir ve bu da değişen hava koşulları, güneş ışığına maruz kalma, sıcaklık ve rutinler gibi cildimize yeni dış stres faktörleri taşır. Bu yeni faktörler genellikle cildimizi etkiler ve bundan sonra gelişen cilt bakımı ihtiyaçlarını karşılamak için cilt bakımı rutinlerimizi değiştirmeye geçmemiz gerekir.


Cilt yaz aylarında güneşe ve sıcak havaya fazlasıyla maruz kalır. Sonbahar geldiğinde ise serin ve yağışlı olan havaya ayak uydurması gerekir. Ancak hava sıcaklıklarının düşmesine daha kolay uyum sağlamak için cildinizi sürekli desteklemeniz gerekir. Bunu yapmanın en iyi yolu cilt bakım rutininizi mevsime göre ayarlamaktır. Bu nedenle havaların soğumaya başladığı günlerde, güçlü güneş ışığına maruz kalmayan cildinizi dinlendirebilir ve yenilenmesi için zaman tanıyabilirsiniz.


Cilt Temizliğine Özen Gösterin

Normal yağ salgısına ek olarak, yaz aylarında daha fazla terlediğiniz için cildinizde daha fazla kir ve yağ birikecektir. Bu nedenle jel temizleyiciler daha sıcak havalarda kullanım için idealdir. Ancak sıcaklık düştüğünde bu ürünler cildinizi kurutur. Daha yumuşak ve cildi kurutmayan bir temizleyici kullanabilirsiniz. Bu tür ürünler cildi nemi kaybetmeden derinlemesine temizleyebilir.

Gözenekleriniz ile Ekstra İlgilenin

Gözenekler ısı nedeniyle belirginleşir ve çevresel faktörler nedeniyle tıkanır. Güneş yavaşça yüzünüzü kaplarken, gözeneklerinizi yok etmeye odaklanın. Gözenek temizleyici ve sıkılaştırıcı serum en etkili yöntemlerden biridir.


Tükettiğiniz Besinleri Özenle Seçin

Aslında her mevsim için geçerli olsa da özellikle soğuk havalarda tükettiğiniz besinler sağlığınız açısından daha önemlidir. Tükettiğiniz besinlerden alacağınız vitaminlerden en etkilisi Omega 3’tür. Bu nedenle bol bol balık tüketmeli, ayrıca cildinize gereken vitamin ve mineralleri sağlaması için taze sebze ve meyveleri de bolca yemelisiniz.


Kolajen Tüketiminizi İhmal Etmeyin

Kolajen takviyesi tüketimi sadece yaz ve kış aylarında değil, her mevsimde olmalıdır. Cildinizin en büyük yapıtaşı olan kolajen proteinini vücudunuza her mevsim almaya özen gösterin.

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page