top of page

Sonbaharda Cildini Toparla!

Cildinize iyi gelecek besinler tüketin!

Sarı biber, yumurta, somon ve arpa gibi besinler cilt için yatıştırıcı ve besleyicidir. Her biri ayrı vitamin ve mineralleri barındırsa da özellikle bu mevsimde cildinize en çok katkı sağlayacak besinlerdir.


En çok uykuya ihtiyacınız var!

Mevsim geçişlerinde uyumakta biraz sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Vücudunuz yeni mevsime hemen adapte olamadıysa, uykunuzu sağlıklı hale getirmek için yapabileceğiniz birkaç yöntem var. Yastığınızın konumu değiştirin ve sırtüstü uyumaya çalışın. Sırtüstü uyumak vücut sağlığı için en doğru uyuma şekillerinden biridir. Yatağa yorgun gitmeye çalışın. Yatmadan önce biraz hareket ederek kan akış hızını artırmak, uykuya daha kolay geçiş yapmaya yardımcı oluyor.

Doğru cilt bakım ürünlerini kullanın!

Sadece gece olmak üzere her gece yüzünüzü AHA bazlı temizleyiciyle temizleyin. Alfa-hidroksi asit içermeyen çoğu temizleyiciler gün boyu ciltte biriken kiri yeterince temizleyemez. AHA bazlı ürünler kiri ve biriken ölü hücreleri temizleyerek onların altında kalan yeni cilt hücrelerinin daha hızlı gelişmesine yardımcı oluyor. Sabah ve akşam olmak üzere cildinizi temizledikten sonra seramid içeren bir cilt nemlendiricisi uygulayın. Seramidler, cildin nemi muhafaza etmesine ve tahriş edici maddeleri uzak tutmasına yardımcı olmaktadır.


Kolajen takviyesi kullanmayı ihmal etmeyin!

Vücut 25 yaştan itibaren her yıl %2 oranında kolajen kaybetmeye başlar. Kolajen kaybı vücutta elastikiyet kaybına, kırışıklıklara ve sarkmalara neden olur. Cildin yorgun gözükmesinin en büyük nedenlerinden biri kolajen kaybıdır. İçilebilir kolajen ile cildinizdeki kaybı azaltabilir ve yorgun görünümün ortadan kalkmasına yardımcı olabilirsiniz.

13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page