top of page

Temiz Makyaj Görünümü Yaratın!

Temizlik, makyajın en önemli noktalarından birisidir. Makyaj ürünleri ve makyaj fırçaları genellikle göz ardı edilir ancak bu yüzeylerde büyüyen bakterileri görseniz şaşırırsınız. Aşağıda, makyajınızı daha sağlıklı bir hale getirmeye yönelik ipuçlarından birkaçını paylaşıyoruz.


Makyaj Fırçalarınızı Düzenli Olarak Temizleyin

İyi hijyen için genellikle gözden kaçan ancak son derece önemli bir kural, kozmetik fırçalarınızı rutin olarak yıkamaktır. Dermatologlar en az haftada bir kez makyaj fırçalarının yıkanmasını önermektedir. Sık temizlik sadece bakteri oluşumunu engellemez, aynı zamanda fırçalarınızın ömrünü uzatır, makyajınızı daha sağlıklı tutar ve daha iyi bir makyaj uygulaması oluşturur. Özellikle fırçalar için yapılmış düzinelerce temizleyici vardır ancak içeriği en temiz olanı tercih etmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca cımbız ve kirpik kıvırıcı gibi aletleri de unutmayalım. Bunları ayda bir temizlemek için izopropil alkol kullanın.

Eski Makyaj Malzemelerinizden Kurtulun

Sadece özel günler için kullandığın o üç yıllık ruj mu? Atma zamanı! Tüm ürünlerin arkasında veya altında, “açtıktan sonraki süre” anlamına gelen ve ürününüzü ne kadar süre saklayacağınız konusunda kılavuz olan bir PAO bulunur. PAO simgesi açık bir kavanoz gibi görünür ve yanında M harfi bulunan bir sayı olacaktır. 6M 6 aya eşittir, 12M 12 aya eşittir. Ancak genel bir kural olarak, bir ürünü en son ne zaman kullandığınızı hatırlayamıyorsanız, muhtemelen onu atmanın zamanı gelmiştir!


Ürünleri Doğru Şekilde Saklayın

Makyaj veya cilt bakımı uyguladıktan sonra her zaman şişeleri ve kapakları sıkıca kapattığınızdan emin olun. Bakterilerin içeri girmesine izin verebileceğinden ürünleri asla gevşek veya açık bırakmayın. Bakteriler genellikle daha sıcak ortamlarda büyüdüğünden makyajı oda sıcaklığında saklamak da en iyisidir. Gerekirse, ürünleri sağlıklı tutmak ve ömrünü uzatmak için buzdolabında saklayın.


Kimseyle Paylaşmayın!

En iyi arkadaşlarınızın en sevdiği yeni maskarayı denemenin cazip olduğunu biliyoruz, ancak en iyisi ürünlerinizin size ait olmasıdır. Makyaj malzemelerini paylaşmak zararsız görünebilir ancak potansiyel olarak ciddi tıbbi sorunlara yol açabilir.

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page