top of page

Vitamin ve Mineral Deposu 5 Sağlıklı Smoothie!

Smoothie hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli şey sadece doğal şekerleri kullanmaktır. Şeker dengeleyen, metabolizmayı hızlandıran, ödem attırıcı özelliği olan birçok smoothie yapılabildiği gibi, gün içindeki tatlı ihtiyacını bastırmak için de smoothie tariflerinden faydalanabilirsiniz.


Metabolizma Hızlandırıcı Smoothie

Malzemeler: 1 su bardağı ıspanak, 1 su bardağı içme suyu, 1 çay bardağı doğranmış ananas, 6 adet kayısı, 1 çay kaşığı toz zencefil.

Yapılışı: Öncelikle yarım bardak suyu ve ıspanağı blenderdan geçirin. Ispanağın iyice parçalandığından emin olun. Ardından kalan yarım bardak suyu ve tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Smoothieniz hazır!


Tatlı Diyet Smoothie

Malzemeler: 1 su bardağı süt, yarım adet yerli muz, çay kaşığının ucuyla toz zencefil, 1 çay kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı keten tohumu.

Yapılışı: Önce muzu blendera alın ve püre haline gelene dek çekin. Ardından tüm malzemeleri blendera alın ve içilebilir bir kıvam elde edene dek blend edin. Hayvansal süt tüketmiyorsanız şekersiz badem veya soya sütü ile de bu tarifi hazırlayabilirsiniz.

Pancar Smoothie

Malzemeler: 200 gram haşlanmış kırmızı pancar, 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu, 4-5 adet çilek, 2 yemek kaşığı yoğurt, çeyrek demet maydanoz, çeyrek kibrit kutusu taze zencefil.

Yapılışı: Pancarların kabuklarını ovarak çıkartın ya da incecik soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın. Çilekleri ortadan ikiye kesin. Kabuğunu ince bir şekilde soyduğunuz taze zencefili doğrayın. Maydanoz yapraklarını saplarından ayırın. Yoğurt, maydanoz yaprakları, limon suyu, kırmızı pancar, çilek ve zencefil parçalarını blender kabına alın. Tüm malzemeyi pütürsüz bir hal alana kadar blenderda çektirin. Bekletmeden tüketin.


Yeşil Smoothie

Malzemeler: 3 adet orta boy yeşil elma, bir avuç dolusu körpe ıspanak, bir çay kaşığı kadar taze zencefil, 4 yemek kaşığı yoğurt, yarım su bardağı demlenmiş yeşil çay ve 1 tatlı kaşığı bal veya pekmez.

Yapılışı: Kabuklu yeşil elmaları dört eşit parçaya böldükten sonra çekirdekli kısımlarını çıkartın. Yeşil çay yapraklarını sıcak suda demleyin ve sonrasında süzüp soğuması için bir kenara alın. Yoğurt, bal, ıspanak yaprakları, zencefil ve demlenmiş yeşil çayı bir blendera alın. Tek tek eklediğiniz kabuklu yeşil elma dilimlerinin yardımıyla tüm malzemeleri kısa bir süre hafif pütürlü kalana kadar blenderda çektirin. Smoothieniz hazır.


Kivili Smoothie

Malzemeler: 1 su bardağı taze sıkılmış yeşil elma suyu, 1 adet orta boy kivi, bir avuç ıspanak, yarım demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu.

Yapılışı: Öncelikle güzelce yıkadığınız yeşil elmaların suyunu katı meyve sıkacağı ile sıkın ve bir bardak elma suyu elde adin. Ardından blenderın haznesine maydanoz, ıspanak ve yeşil elma suyunu alın ve yapraklar tamamen parçalanana dek blend edin. Ardından kiviyi ve limon suyunu ilave edip tekrar blend edin. Afiyet olsun.

51 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page