top of page

Vücudun Savunma Mekanizması Olan Bağışıklık Sistemini Güçlendir!

Bağışıklık sistemi, diğer adıyla immun sistem, vücudu zararlı mikroplardan ve hastalıklardan koruyan bir savunma mekanizması olarak tanımlanır. İmmun sistem vücudu, çevrede bulunmakta olan ve vücuda potansiyel olarak zarar verebilecek birçok organizmaya karşı korumakla yükümlüdür. Vücudun bu organizmalara karşı gösterdiği dirence "bağışıklık" adı verilmektedir. Bağışıklık sisteminin ana özelliği zararlı organizmalarla savaşırken, vücudun sağlıklı dokularının zarar görmemesini sağlamaktır.


Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve vücudun hastalıklara karşı dirençli olabilmesi için bol oksijenli hava oldukça faydalıdır. Açık havada spor yapmak, pozitif enerji yüklü olmak, bol bol yeşillik tüketmek, stres ve yorgunluktan olabildiğince uzak durmak, düzenli uyku uyumak bağışıklık sistemi için dikkat edilmesi gereken konulardır. İşlenmiş hazır gıdalardan ve kafein, alkol, sigaradan uzak durulmasını; bunların yerine tam gıdalar, bitkisel çaylar ve taze meyve-sebze sularının tüketilmesini öneriyoruz.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için yaban mersini, zerdeçal, zencefil, ay çekirdeği, badem, brokoli, ıspanak, sarımsak, tatlı patates, kefir, yeşil çay, keten tohumu gibi ürünleri tüketmek, siz dışarıdan hissetmeseniz de vücudunuza oldukça iyi gelecektir.


Bu ürünlerin yanı sıra Naturalift’in içeriğinde bulunan CoQ10, antioksidan özelliklere sahiptir. Bunu açıklamak gerekirse, aşırı miktardaki serbest radikaller, normal hücre fonksiyonuna müdahale edebilecek oksidatif hasara neden olmaktadırlar. Bu da birçok sağlık sorununa neden olmaktadır. ATP'nin vücudun tüm işlevlerini yerine getirmek için kullanıldığı ve oksidatif hasarın hücreler için yıkıcı olduğu düşünüldüğünde, bazı kronik hastalıkların koenzim q10 eksiliği ile ilişkilendirilmesi de şaşırtıcı değildir.


Koenzim Q10, CoQ10 olarak da bilinmektedir. Koenzim Q10 hücrelerde enerji üretmeye yardımcı olan ve hücrelerin mitokondrilerinde saklanan bir bileşiktir. Mitokondriler, vücutta enerji üreten hücrelerdir. Ayrıca C0Q10, hücreleri oksidatif stresten ve hastalığa neden olan tehlikelilerden korur. Vücut doğal olarak CoQ10 üretmektedir fakat vücuttaki üretimi yaşla birlikte azalma eğilimi göstermektedir. Yaşın ilerlemesi ile birlikte dışarıdan takviye olarak CoQ10 almak mümkündür ve gereklidir.

23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page