top of page

Yağlı Ciltler için Cilt Bakım Tavsiyeleri!

Yağlı cilt, dikkatli ve düzenli bakım prosedürleri gerektirir. Yapısı ve özellikleri nedeniyle yağlı cilt tipleri bazen karma cilt tipleri ile karıştırılmaktadır. Ancak karma cilt tiplerinin lokal yağlanmasından farklı olarak yağlı cilt tipine sahip kişilerde tüm yüzde gözle görülür bir yağlanma ve parlak bir görünüm oluşur. Yağlı cilt tipleri, özellikle gençler arasında yaygındır. Çünkü yaşla birlikte cilt tarafından salgılanan yağ ve sebum miktarı azalma eğilimindedir.


Yağlı cilt, normal ciltlerden daha fazla sebum üretir. Günlük yağlı cilt bakımı, cildin doğal yağ dengesini bozmadan sebum üretimini kontrol etmeyi amaçlar. Cildin sebum salgısı kontrol edilemezse gözeneklerde biriken yağ cilt sorunlarına ve gözenek görünümüne neden olabilir. Doğru ve etkili bakım prosedürleri ile yağlı cilt tiplerinin sebum üretimi dengelenebilir ve parlak görünümün önüne geçilebilir.


Yağlı cildi sağlıklı, mat ve pürüzsüz bir görünüme kavuşturmak için eksiksiz bir cilt bakım rutini uygulamak gerekir. Bu cilt bakım rutini içinde yağlı cilde uygun ürünlere yer vermek ve cildi düzenli olarak nemlendirmek önemlidir. Her cilt tipi her gün temizlenmeli, arındırılmalı ve nemlendirilmelidir. Ancak söz konusu yağlı ciltler olduğunda, genişleyen gözenekleri eski görünümüne döndürmek ve cildin sağlığını korumak açısından cilt temizliğine ekstra özen göstermek gerekir. Eksiksiz bir cilt bakım rutini için yüz temizleme ürünlerinden, toniklerden, nemlendiricilerden, peeling ürünlerinden ve yüz maskelerinden yardım alınmalıdır.

Yağlı ciltler için sabun yanlıştır. Birçok kişi cildin yeterince temizlenmemesinin yağ üretimini artıracağına inanmaktadır. Ancak cildin ürettiği yağ miktarı doğrudan cildin temizliği ile ilgili değildir. Ciltteki yağ salgı dengesinin sağlanabilmesi için cildi kurutmadan ve yağ dengesini bozmadan cilt temizlenmelidir. Cilt sık sık temizlendiğinde, yağ bezleri cildin kuruluğunu gidermek için daha fazla yağ üretmeye başlar. Bu nedenle yağlı cildin temizlik aşamasında cildin yağlı tabakasını tahrip etmeyecek ve cildi kurutmayacak ürünler kullanılmalıdır.


Yağlı ciltler hakkında bir diğer yaygın yanılgı da cildin zaten yağlı olduğu ve nemlendirici ürünler gerektirmediğidir. Ancak istisnasız her cildin nemlendirilmesi gerekir. Cildin temizleme ve nemlendirme aşamasını göz ardı etmek cildin daha kuru ve gergin olmasına neden olabilir. Bu nedenle yağlı cilde sahip kişiler nemlendirici ürünlerin kullanımını ihmal etmemelidir.


Yağlı ciltlerin ihtiyaç duyduğu bakım rutini dört aşamayla özetlenebilir: Cildi temizleme, yağ üretimini dengeleme, cildi nemlendirme ve parlama görünümünü önleme. Bu dört aşamayı eksiksiz şekilde uygulamalısınız.

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page